Slim en Mobiel

Slim en Mobiel

Maandag 29 maart 2021


I-watch heeft recent een mobiele camera-installatie laten bouwen. En dat is niet zo maar een mobiele mast zoals je die veel ziet. Het bijzondere aan deze installatie is dat die volledig zelfvoorzienend kan zijn en dus overal geplaatst kan worden. De installatie zelf is een box die op een speciaal daarvoor ontworpen aanhangwagen is geplaatst waarmee de box op locatie eenvoudig geplaatst kan worden. Nadat de box op de grond is gezet kan de aanhangwagen eronder vandaan worden gereden.

De camera’s in het systeem zijn voorzien van veel slimme software en draadloos aangesloten op ons platform. Daarmee is I-watch in staat om vooraf bepaald ‘ongewenst gedrag’ te herkennen en te detecteren. Deze detectie leidt dan direct tot inzet van bijvoorbeeld een toezichthouder of politie.

Doordat het systeem ook is uitgerust met slimme sensoren is de installatie ook beschermd tegen ongewenst ‘indringen’ of vernielen.

I-watch gaat deze techniek onder andere inzetten bij het tegengaan van illegale bij-plaatsingen van afval. Een fenomeen dat de laatste tijd erg veel tot overlast en ergernis, maar ook extra hoge kosten voor gemeentes leidt. Met behulp van onze mobiele oplossing en vroegtijdige herkenning van dit storende gedrag, kunnen we snel en adequaat daar tegen (helpen) optreden.