Tijdelijk cameratoezicht door middel van flexibele mobiele camerasystemen

Tijdelijk cameratoezicht door middel van flexibele mobiele camerasystemen

17 januari 2022 

Gemeenten worden steeds vaker geconfronteerd met allerlei vormen van overlast buiten de bekende locaties als stadscentra en horecagebieden. Het gaat daarbij veelal om overlast die van tijdelijke aard is en die, naast andere getroffen maatregelen, kan worden aangepakt met cameratoezicht.


13 januari 2022 


Juist vanwege dat tijdelijke karakter heeft I-watch inmiddels een aantal mobiele camera-units aangeschaft die mede zijn ontwikkeld aan de hand van de wensen voor wat betreft snelle inzet en verplaatsbaarheid. Ze zijn goed beveiligd tegen vernieling en ongewenste indringing.

Deze units zijn in beginsel zelfvoorzienend (een stroompunt is wel een pré) en gegenereerde beelden worden 24/7 draadloos naar onze toezichtruimte in Zwolle gestreamd en daar opgeslagen. Slimme software maakt het mogelijk om vooraf bepaald ongewenst gedrag te detecteren en daar onmiddellijk op te acteren. De kwaliteit van de gebruikte camera’s maakt herkenning van eventuele verdachten mogelijk.

Doordat de gegenereerde beelden real-time in de toezichtruimte beschikbaar zijn, is het ook mogelijk om live beelden uit te (laten) kijken door observanten in onze toezichtruimte, maar, indien gewenst, ook door de politie.

 

Wij hebben inmiddels deze mobiele diensten in opdracht van meerdere gemeenten en in het kader van artikel 151c Gemeentewet, in kunnen zetten in onder meer Zwolle, Deventer, Giethoorn, Elburg, Rijssen en Nunspeet. Inmiddels is de vraag naar het inzetten van deze flexibele en tijdelijke bewaking zo gegroeid, dat I-watch meerdere mobiele masten in beheer heeft.

De flexibiliteit van inzet en verplaatsing maakt dat deze units hèt middel voor het steeds vaker gewenste tijdelijke cameratoezicht zijn.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin